Hit The Road.

SEAT biedt het podium in zangwedstrijd op wielen.

Zingen in de auto. We doen het allemaal. Er gaat niets boven keihard je favoriete nummer meeblèren terwijl je over de snelweg zoeft - of juist in de file staat. Ongegeneerd uiteraard: niemand kan je horen. In Hit the Road is het juist wél de bedoeling dat iedereen je hoort - en dat je de juiste tonen raakt. In deze zangwedstrijd stapt onbekend zangtalent in bij één van onze bekende juryleden. Rijden maar - en zingen maar!

Vraag van de klant.

SEAT had de volgende doelstellingen in het partnership rondom Hit The Road:

  • Genereren van awareness voor de nieuwe SEAT Leon (Sportstourer).
  • De merkwaarden van SEAT overbrengen middels content (rijplezier, muziek & onverwacht).
  • Een spin off creëren voor de contentstrategie van SEAT op owned en paid online channels.

De match.

Hit the Road bestaat uit bijzondere persoonlijke verhalen en mooie liedjes - IN DE AUTO. Wie raakt de drivers (Nick & Simon, Roel van Velzen, Gordon & Edsilia Rombley) met zijn of haar stem en rijdt mee naar de grote finale?!

Middelen.

De basis van het partnership was een barter, waarbij door SEAT auto’s ter beschikking werden gesteld ten behoeve van het programma Hit the Road in ruil voor media exposure. Naast de samenwerking om auto’s te barteren, is er ook een grotere campagne omheen gebouwd om diverse campagnedoelstellingen van SEAT te kunnen behalen.

TV.

In-program momenten (instart).

Tijdens de auditieafleveringen van Hit The Road reden de drivers de kandidaten rond in een SEAT. Ook was iedere aflevering een prijzenfilm te zien waarin de hoofdprijs (de SEAT Leon) duidelijk werd getoond en benoemd. In de finale stond de SEAT Leon centraal op het podium als hoofdprijs gedurende de hele aflevering. Als laatste werd de SEAT Leon aan de winnaar van het programma overhandigd, direct na de bekendmaking.

Hit The Road sfeerpromo.

Online.

SEAT Shuffle.

In deze online video’s selecteert SEAT een aantal deelnemers uit het programma om ze een onverwachte opdracht te geven. Hoe brengen ze het ervan af als ze een liedje zingen dat buiten hun comfortzone ligt? Of is het misschien toch gewoon een guilty pleasure? Zij durfden de uitdaging aan. Een andere afslag, een ander liedje, de SEAT Shuffle. Bekijk de SEAT Shuffle video’s hieronder:

We hebben deze video’s aangejaagd doormiddel van:

  • Teasers op de Facebookpagina van SEAT (paid en organisch).
  • Video polls op de Facebookpagina van SEAT: Alle deelnemers kunnen zingen, maar wie is jouw favoriet? (paid).
  • Interactie genereren op Instagram SEAT: Welk nummer wil je de perfomer horen zingen?

Resultaat.

De vooraf afgegeven prognoses van Hit The Road zijn behaald. Voor alle online content geldt dat de completed views/completion rate ruim boven benchmark van SEAT zaten. Ook de CTR vanuit deze content naar SEAT.nl lag ruim boven benchmark. Het totaal aantal completed views van de content lag ruim 7% hoger dan target. Dit maakt dat deze campagne en branded content als middel zeer succesvol is geweest voor SEAT.

Socials.