Koffietijd.

Zij zijn Lekker Bezig!

Koffietijd is het gezelligste moment van je ochtend. Het is al meer dan tien jaar het dagelijkse, live, feelgood ochtendmagazine van RTL4, elke werkdag van 10 tot 11 uur. Koffietijd is veel gezelligheid, grapjes, muziek en vrolijke, hartverwarmende en soms ontroerende gesprekken. De presentatie is in handen van Loretta Schrijver, Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland en Patrick Martens.  Onze kijker is echt de 45+ vrouw. We bereiken wekelijks ruim 530.000  45+ vrouwen via het TV programma. Online bereiken we haar ook en zien we een trouwe groep van ruim 116.000 volgers op Facebook en meer dan 44.000 volgers op Instagram.  Koffietijd een ijzersterk merk met een naamsbekendheid van ruim 90% van alle Nederlanders.

Vraag van de klant.

Maggi heeft problemen om op te vallen binnen de categorie. Om onder de aandacht te komen, is Maggi jarenlang een GRP-strijd aangegaan. Ondanks een hoge Share of Voice op tv ziet Maggi geen beweging in bekendheid en imago en zelfs rode cijfers in marktaandelen en in haar verkopen. Met andere woorden: Maggi worstelt met het aantonen van de relevantie van haar merk. Een campagne die Maggi weer eigentijds relevant maakt en die Maggi haar kracht als dé hulp in de keuken weer teruggeeft. Een effectieve campagne die consumenten ertoe beweegt om het merk Maggi en haar producten (weer) te kopen. En belangrijk: een campagne die bewijst dat Maggi haar uitstekende groei volledig uit de vernieuwde media-inzet weet te halen.

De match.

Voor de gedurfde geïntegreerde campagne is een partnership aangegaan met drie verschillende mediamerken met elk een sterke band met de doelgroep: ochtend-TV show 'Koffietijd', digitaal & printplatform LINDA, en RTL4.  Gezamenlijk konden de verhalen sterk worden geproduceerd en verspreid rond het belangrijkste Maggi-moment, de alledaagse avondmaaltijd.

Middelen.

Op basis van sterk inzicht wordt ingezet op een gedurfd volledig nieuw recept: het dagelijkse koken en Maggi’s kernassortiment krijgen de hoofdrol in real life diaries ‘Dag Avondspits’, waarin de doelgroep wordt aangemoedigd bij het bereiden van de dagelijkse maaltijd: zij zijn Lekker Bezig! Het pad van traditionele campagnevoering wordt volledig verlaten met inzet van branded content en digitale media. Met een kleiner budget wordt het koopgedrag sterk beïnvloed en keert Maggi na jarenlange daling terug naar omzet én marktaandeelgroei. Ook de merk- en imagocijfers stijgen weer. Lekker Bezig Maggi!

Resultaat.

De nieuwe aanpak voor Maggi heeft een zeer positieve uitwerking op alle merk- en businessdoelstellingen gehad. De marktaandelen van Maggi in haar belangrijkste categorieën Bouillonblokjes en Saus & Jus stijgen behoorlijk.

De overweging van het merk Maggi groeit en ook het merkimago van Maggi krijgt een behoorlijke boost. Kortom: na jaren van relatieve stilstand, zijn alle relevante metrics voor Maggi in 2019 sterk gestegen. Hiermee bewijst Maggi dat een vernieuwde crossmediale media-inzet maximale effecten voor het merk kan realiseren.

Awards.

Koffietijd ‘Lekker Bezig‘ met MAGGI wint een bronzen EFFIE 2020.

Juryrapport effie awards: Mooie case, goed onderbouwd. De effecten zijn fantastisch. Op merkniveau zijn vrijwel alle doelen overtroffen (alleen op bekendheid niet). Terug naar de kern van het merk - niks mis met pakjes en zakjes - dat gevoel beklijft weer bij een grote groep Nederlanders. Het is overduidelijk dat het merk Maggi haar stem heeft terugveroverd met een aantoonbaar gedragseffect.

Lekker Bezig wint AMMA Award: Beste mediaperfomance 2020.

Deze verrassende ‘case met ballen’ werd door de jury unaniem verkozen tot de winnaar in de categorie beste media performance. Na een aantal jaren de traditionele GRP strijd te hebben gevoerd met nauwelijks significant resultaat, koos Maggi in 2019 voor een totaal afwijkende lokale koers met een alles of niets mentaliteit. Iets wat de jury omschrijft als ‘ballen hebben’ voor een groot internationaal gerenommeerd merk als Maggie. Wat de jury erg slim vond is dat ervoor is gekozen om op een andere plek, wat lager in de funnel, het verschil te maken. Met gelijkblijvend budget stegen de marktaandelen significant in de belangrijkste twee categorieën en is daarnaast de overweging om het merk te kopen substantieel gestegen. Tot slot is ook het merkimago van Maggi enorm gestegen, kortom, in de onderbouwing wordt overduidelijk aangetoond wat het resultaat is over alle segmenten heen.

Lekker Bezig wint Zilveren Cross Media Case van het Jaar 2020.

De Jury: “Deze crossmedia branded content-campagne maakt Maggi na jaren van stagnatie weer de autoriteit in de keuken. Het bouillonblokje is wellicht niet de meest tot de verbeelding sprekende categorie in de supermarkt. Gedurfd om het volledige budget van Maggi in deze contentcreatie samenwerking te stoppen, waarbij zowel RTL, LINDA. als Talpa Network waren betrokken. Een bijzondere, mooie en leuke case!”

Socials.