Koffietijd.

Goed eten is samen eten. En als het om kerst gaat: ook samen koken!

Koffietijd is het gezelligste moment van je ochtend. Het is al meer dan tien jaar het dagelijkse, live, feelgood ochtendmagazine van RTL4, elke werkdag van 10 tot 11 uur. Koffietijd is veel gezelligheid, grapjes, muziek en vrolijke, hartverwarmende en soms ontroerende gesprekken. De presentatie is in handen van Loretta Schrijver, Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland en Patrick Martens.  Onze kijker is echt de 45+ vrouw. We bereiken wekelijks ruim 530.000  45+ vrouwen via het TV programma. Online bereiken we haar ook en zien we een trouwe groep van ruim 116.000 volgers op Facebook en meer dan 44.000 volgers op Instagram.  Koffietijd een ijzersterk merk met een naamsbekendheid van ruim 90% van alle Nederlanders

Vraag van de klant.

PLUS constateerde dat consumenten stress ervaren rondom het maken van het kerstdiner. PLUS wilden de betrokkenheid verhogen om, naast het geweld van alle TV spots, de doelgroep te activeren.

De match.

Goed eten is samen eten. En als het om kerst gaat: ook samen koken!

Voor de doelstellingen van PLUS sluit Koffietijd goed aan. Het programma informeert, inspireert en verrast met lekkere gerechten en een hoop warmte, plezier en gezelligheid. Een goede match voor een campagne rond de kerst.

Middelen.

Koffietijd bouwde een week lang op naar de allereerste twee uur durende Koffietijd kookspecial: ‘Proefkoken met Koffietijd’. Zaterdagmiddag 14 december stond Nederland in de keuken en in twee uur kookten we integraal een compleet kerstdiner onder professionele begeleiding van de Koffietijdchefs.

Alle ingrediënten kwamen samen tijdens de uitzending: het proefkoken, de influencers (die online hulp boden), hun volgers én de kijkers die thuis meekookten. Deze live special is groot aangekondigd met behulp van speciale kijk-naar promo’s en met een tweede in-program-moment in RTL Boulevard. Uiteraard werden Koffietijd, Vijf Uur Live en de promo’s ge-billboard ten behoeve van extra exposure voor PLUS. En om het crossmediale verhaal helemaal compleet te maken, streamden we de uitzending live op Facebook voor iedereen die geen TV in de buurt van de keuken heeft.

Resultaat.

33.500 thuiskoks keken de livestream om met ons rollades te vullen en toetjes te maken. Zij stelden honderden vragen aan het Proefkookpanel en lieten sociale media volstromen met ruim 1000 #proefkoken posts.

De Proefkookcontent is aandachtig en veelvuldig (vooraf) gelezen met meer dan drie keer zo veel pageviews en een ongekende gemiddelde leestijd voor gesponsorde content van > 2 minuten. En niet alleen de boodschappers vonden deze actie geslaagd: onze influencers leverden ongevraagd meer dan 5x de afgesproken content met fantastische engagement rates tot wel 10%.

Er zijn 7.6 miljoen contacten in de doelgroep gerealiseerd én het raakt de juiste snaar: het imagostatement ‘PLUS inspireert’ stijgt van 12% naar 23%. Bovendien gaf 77% aan dat de campagne écht goed bij PLUS past en heeft 33% een positiever beeld van PLUS na sponsoring van de Proefkookpecial. We kunnen dan ook terecht stellen dat de PLUS Proefkooktrend gezet is!

Socials.