Kinderen kopen een huis.

Kinderen kopen een huis is een primetime format over ouders die van plan zijn te verhuizen, maar die moeite hebben om hun kinderen mee te krijgen. Wat de reden ook is – ze missen hun vrienden, ze willen niet bij oma weg of niet hun oude kamer opgeven: ze willen gewoon niet verhuizen! Maar wat als deze ouders hun kinderen de regie zouden geven? Wat als zij een nieuw huis voor het hele gezin mogen zoeken en kopen? Misschien lukt het dan wel…

In elke aflevering van Kinderen kopen een huis gaan de kinderen, samen met de presentator en een makelaar, op pad om drie verschillende huizen te bekijken... Zonder hun ouders. Die hebben geen idee. De huizen moeten voldoen aan het budget van de ouders en aan de juiste bouwtechnische eisen, maar verder is het aan de kinderen om te beslissen!

Welk huis zullen ze kiezen? Welke vragen zullen ze stellen? En houden ze rekening met de wensen van hun ouders of is de verleiding om voor het huis met de mooie boomhut in de tuin te gaan gewoon te groot? De kinderen doen met behulp van de makelaar een bod en als het bod wordt aanvaard, moeten de ouders het contract ondertekenen... ongelezen. Dan gaan de ouders ook de drie huizen bezichtigen. De vraag is: bevalt het ze of krijgen ze het Spaans benauwd? Tenslotte worden de ouders geblinddoekt als de presentator ze meeneemt naar hun nieuwe huis. Het huis dat hun kinderen net gekocht hebben. Is het het huis waar ze op hoopten? Zijn ze trots? Zijn ze gelukkig? De kinderen zeker wel! 

Een huis kopen is geen kinderspel....  maar bij Kinderen kopen een huis, is het dat wel!

Sebastian van Barneveld
international@talpanetwork.com
+31 35 5333 333